Viis sisekujunduse trendi aastaks 2024

Mida toob aasta 2024 sisekujundusmaailmas? Kodukujunduse maailm on dünaamiline ja innovatiivne, peegeldades ühiskonna kiireid muutusi, tehnoloogia arengut ning kasvavat huvi jätkusuutlikkuse ja heaolu vastu. Selles artiklis sukeldume sügavamale viie peamise trendi sisse, mis kujundavad meie kodude välimust ja tunnetust käesoleval aastal. Häid näpunäiteid ja põhjamaist inspiratsiooni jagab alati ka Scandinavian HOME.  

Värvid on tagasi

Monokromaatilised eluruumid, mis on domineeritud beežide ja neutraalsete toonidega, on mööduv trend. Julgete ja erksate värvide kasutamine kogu kodus, mitte ainult lapse toas, on nüüd šikk. Värvide maitsekas lisamine lisab sinu elukeskkonda rõõmu ja elevust, tõstab meeleolu ja elujõudu ning muudab kodu kodusemaks. Siiski, selle muutuse võti ei seisne ainult värvi lisamises; see seisneb selles, et seda tehakse maitsekalt.

Roheline revolutsioon interjööris

Sotsiaalmeedia platvormil TikTok kogub populaarsust uus sisutrend nimega biophilic design. See stiil toonitab looduse olulisust meie elukeskkonnas, pakkudes esteetilist naudingut ja toetades samal ajal meie vaimset tervist. See trend illustreerib, kuidas looduslikud elemendid mitte ainult ei rikasta meie eluruumi visuaalselt, vaid aitavad ka luua rahulikuma ja tervislikuma elukeskkonna. Looduslike elementide lisamisel eluruumi ei tohiks unustada ka oma taimede eest hoolitsemist, näiteks isekasvavate veepulkade lisamine või taimede tõstmine lillepoti alusega.

Retro futurism

Retrofuturismi sisekujundustrend on rännak ajas, mis köidab oma ainulaadsusega. See ühendab oskuslikult mineviku nostalgilise võlu tuleviku visionäärse esteetikaga. Inspireerituna 20. sajandi keskpaiga disainist ja futuristlikest elementidest, loob retrofuturism ruume, mis tunduvad korraga tuttavad ja teisest maailmast pärit. Kujutlege siledaid jooni, erksaid värve ja julgeid geomeetrilisi mustreid, mis on ühendatud kaasaegsete materjalide ja uuenduslike vormidega. See trend kutsub mänguliselt uurima disaini võimalusi, kus minevik ja tulevik sulanduvad ühte, luues interjööre, mis on samaaegselt nostalgilised ja kaasaegsed. 

Vaikne luksus

Tagasihoidlik suund, mis maitsekalt ja vaikselt esitleb luksuslikke esemeid sinu eluruumis, eemaldub pealetükkivast ja otsekohesest lähenemisest, pakkudes esemeid, mis kaudselt viitavad luksusele ja väärikusele ning sobituvad sujuvalt ka sinu eluruumi teiste elementidega. Tagasihoidlikud luksusesemed on pigem praktikasemad ja pikaealisemad elemendid ning mööbel, mida peamiselt sina ise tunnustad, samas kui teistele võivad need jätta mulje tavapärasest esemest. Vaikne luksus kuulutab välja püsiva elegantsi taassünni, moodsa keerdkäiguga ja diskreetsusega.

Kurvikad vormid

Skandinaavia ja Japandi stiilide järsku populaarsuse tõttu teevad pehmed siseruumide kaared interjöörides tagasituleku. Tänu nende graatsilisele elegantsile ja täiendavatele vormidele on praegu moes mööbel, mis esitleb voolujoonelisi, orgaanilisi kujundeid ja kurvikaid disaine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *